Educote header
Sandra Koot

Sandra Koot

Eigenaar Educote

Educote, maatwerk in onderwijs & training

Sandra Koot is eigenaar van Educote. Grotendeels voorziet zij zelf in het aanbod zoals u dit op deze website vindt, daarnaast werkt zij ook samen met diverse partners.

Sandra Koot heeft vanaf 1982 binnen BaO, SBO en SO cluster 2-3-4  in diverse functies gewerkt als leraar, RT’er, IB’er en AB’er. Daarnaast was zij van 2004 tot 2010 voorzitter van de Landelijke Beroepsgroep voor intern begeleiders (LBib) en de Landelijke Beroepsgroep voor ambulant begeleiders (LBab). Verder was zij actief in diverse onderwijsfora, zoals het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg (LPOJ), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Collectief-Inclusief. In 2009 heeft zij in het kader van haar Academische Master Special and Inclusive Education (Roehampton University London) een onderzoek uitgevoerd met als onderwerp: ‘Een nieuwe rol voor de begeleider: Het vergroten van de handelingsvaardigheden van de leerkracht door Co-teaching’.

 

” Ze beschikt over een scherp analytisch vermogen en kan / durft te confronteren middels feedback en daarop meteen door te pakken “

Marcel de Roij

WSNS PO

Daarnaast heeft zij als trainer/consultant bij APS gewerkt in de expertisegroep Passend Onderwijs Primair Onderwijs. Bij APS was zij projectleider voor de thema’s Onderwijszorgprofielen en Co-teaching. Daarnaast werkte zij met IB-netwerken, gaf trainingen voor begeleiders, studiedagen over de toekomst van AB-diensten en deed schoolanalyse- en verbetertrajecten voor het S(B)O. Ook is zij betrokken geweest bij onderzoekstrajecten binnen APS.

Ook was zij docent aan het Seminarium voor Orthopedagogiek, waar ze studenten begeleidde in de Master SEN-opleiding en was zij voorzitter van de Stuurgroep Passend Onderwijs binnen CNV Onderwijs.

Vanuit deze brede ervaring heeft zij zich de laatste jaren sterk gemaakt voor het versterken van de handelingsvaardigheid van de leraar om Passend Onderwijs te doen slagen.

Educote footer

Educote · Heikantsestraat 148 · 4841 ES Prinsenbeek · T 06 - 149 806 58 · E info@educote.nl · KvK 63963809 · Algemene voorwaarden · Colofon